Smaksätt din egen snaps

Snaps till kräftskivan

Nu är det snart dags att korka upp snapsen och bjuda på kräftkalas. Men vilken snaps bör man bjuda på till kräftorna? Vilken passar sig bäst till kräftans salta smak? Vi har kikat runt lite på tips och tricks, samt folks favoriter när det kommer till egenkryddad snaps. Hos Allt om mat fann vi en snaps som är riktigt smarrig att skölja strupen med efter att du sugit i dig den sista saften ut kräftan.

Dill och citronsnaps
En enkel snaps som även den oerfarne kan våga sig på att blanda till. Det du behöver för denna fräscha snaps till kräftskivan är 2.5 dl brännvin, 3 dillkvistar, 1 citron och 2 teskedar flytande honung. Lägg spriten och dillen tillsammans i en skål. Skölj sedan citronen noga i ljummet vatten. Riv citronskalet och kläm ut saften tills det blir 4 matskedar. Blanda sedan ned citronen i spriten tillsammans med honungen. Rör runt tills allt är utblandad ordentligt och låt stå i kylen (övertäckt) under två dygn. Sedan är det bara att sila över din egen smaksatta snaps i en flaska och servera på kräftfesten. Lätt som en plätt och framför allt gott.

Skogsstjärna
Känner du dig redo att ge dig på en mer avancerad kräftsnaps så fann jag detta recept på samma hemsida. Här kan du imponera lite extra på dina gäster genom att smaksätta en snaps som passar sig extra bra ihop med kräftsmaker. Detta kommer totalt att bli 75 cl i koncentrat vilket gör att du ska bland ut det med mer brännvin efter att det är klart. Totalt ska detta räcka till cirka 4 flaskor. Det du behöver till denna är en flaska brännvin special, 3 stycken enkvistar, 3 stycken tallkvistar, 3 stycken grankvistar, 4 stycken stensöta rötter, 5 teskedar socker. Skölj av alla kvistar i kallt vatten. Skölj och rensa sedan stensöta rötterna från jord och smuts, skiva dem sedan i längder. Lägg sedan allt i ett tätt åtslutande kärl och låt ligga i tre dagar. Detta tar du sedan fram och blandar med mer brännvin.

Så ladda snapsbatterierna nu och visa dina skills på kommande kräftparty. Vi kommer att dela med oss av fler tips och tricks innan kräftfesten och självklart mer roliga kräftvisor.


Bild lånad från kocken.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *