Dricklekar

Vad kan vara ett mer roligt sätt att få igång förfesten på än med ett gäng härliga dryckeslekar? Här tänkte vi samla en massa roliga lekar att dra igång partyt med. Allt ifrån lekar som ölspel med hjälp av kortlekar till drickslekar som inte kräver något tillbehör alls. Det finns även ett flertal roliga appar eller andra elektroniska spel som går att köpa eller ladda ner för lite rolig party underhållning.

Så vad går partylekar ut på egentligen?

Som man kanske hör på namnet så går dessa lekar ut på att man ska lära känna varandra bättre och få igång en härlig stämning på festen. Man behöver självklart inte dricka alkohol för att vara med på dessa lekar. Vill man hålla sig nykter så kan man alltid blanda till en alkoholfri drink och vara med i alla fall. Huvudsaken är att man har roligt och att leken ska bidra till en trevlig partystämning.

Det klassiska kortspelet

Det typiska “öl-spelet” som man kör med en kortlek. Reglerna är enkla och det enda man behöver är en fungerande kortlek eller två (beroende på hur många man är). Sedan gäller det att sätta spelreglerna. Dessa går att kasta runt lite som man vill, en här är några basics för den som har dålig fantasi.

  • Röda kort 1-9: Personen som tar upp kortet dricker så många klunkar som kortet visar
  • Svarta kort 1-9: Personen som tar upp kortet får ge bort så många klunkar som kortet visar till en annan spelare
  • Nummer 10: Berättelse. Personen som drog kortet börjar med ett ord. Personen på tur upprepar ordet och lägger till ett ord. Den tredje personen upprepar de tidigare orden och lägger till ytterligare ett ord. Detta fortsätter tills att någon tappar bort sig. Den personen får straffdricka!
  • Knäckt: Jag har aldrig
  • Dam: Märke/Tema (Ex bilmärken) Den som tar upp kortet börjar och så fortsätter nästa i tur och ordning. Ex: Volvo, nästa säger Saab, nästa Subaru osv. Den första som inte kommer på något nytt får straffdricka.
  • Kung: Den som tar upp kortet bestämmer en regler
  • Ess: Vattenfall (Den som tar upp kortet börjar dricka)

 

Vill du inte komma ihåg dessa regler eller komma på egna så kan vi tipsa om denna perfekta kortlek där varje kort redan innehåller spelregler. 

 förfest kortlek


Dricklekar utan kortlek

 

Cock Fighting

cock fighting
Vill ni få igång festen rejält så rekommenderas en turnering i Cock fighting. Och ja, det är precis vad det låter som, man fäktas med snoppar. Inte era riktiga såklart! Då blir det till ett helt annat kalas. De som man använder i denna turnering är två uppblåsbara penisar som man fäster via ett kardborrband som sitter fast runt midjan. Sedan gäller det att börja fäktas. Den spelares snopp som flyger av först förlorar.
Vill man göra detta till en turnering så kan man enkelt sätta upp ett spelschema där vinnaren i en match ska möta vinnaren i en annan. Förloraren får ta en shot!

Så vart får man tag i detta hysteriskt roliga spel? Jo det hittar du hos Coolstuff.se


Kasta ring

KastspelEtt enkelt men väldigt roligt partyspel är att kasta ring och samla poäng. Antingen köper ni ett färdigt spel som den på bilden eller så sätter ni ihop ett eget.

Reglerna är sedan enkla: Kasta ringarna på tavlan (eller vad ni satt ihop själva) och samla sedan poäng. Beroende på hur många ni är så kan ni göra detta till en turnering där ni spelar två och två, eller till ett spel där många tävlar mot varandra.

Förloraren måste självklart få ett straff i form av en dryck.

 

 

 


Dricklekar för två

Man behöver inte vara ett stort gäng för att kunna spela dryckeslekar. Är man bara två personer så kan man ha precis lika roligt ändå med dessa spel. Däremot kanske inte det klassiska kortspelet är lika roligt då det kan bli lite enformigt med få personer. Men det finns massor av andra roliga spel att bli berusade till tillsammans.

 

Drinkschackshotspel schack

Ett riktigt roligt spel som kräver lite mer arbete av själva hjärnkontoret, och vi vet nog alla hur bra det brukar gå när man är lite på kanelen.

Spelet fungerar precis som vanligt schack men istället för vanliga schackpjäser så består pjäserna av snapsglas. Perfekt för midsommarsnapsen eller helt enkelt vanliga shottar.

Spela på som vanligt och försök att få ut din motståndares pjäser. Självklart krävs det att man shottar den pjäs som slås ut av motståndaren. Är du inte bra på schack innan så lär du alltså inte bli bättre ju mer ni spelar denna variant.

Fia med Hutt

dricklekar för två, fia med hutt

 

För den som inte orkar tänka så mycket och vill ha ett spel med mindre strategi och snabbare spelförlopp så finns Fia med Hutt. 

Fyll glasen med valfri dryck och börja knuffa ut din motståndare. Spelet fungerar lika bra för två spelare som för tre eller fyra. 

 

Fler Partyspel att spana in

SpelBeskrivningAntal spelarePrisGå till Butik
mini beerpongEtt roligt pubquiz där du måste dricka varje gång du svarar fel på en fråga. För flera spelare199:-partyspel knapp
shot roulette partyspelKlassikern man minns från barnsben i en icke barnvänlig version.Så länge det finns tänder så finns det plats.99:-partyspel knapp
take a shot dryckesspelFyll glaset med något riktigt starkt eller äckligt och spela om vem som måste dricka upp. 2+149:-partyspel knapp