Midsommarafton

En av våra absolut viktigaste högtider här i Sverige är midsommarafton. En dag av glädje för både stora och små. Hur man väljer att fira denna högtid är upp till var och än. Men det mest populära alternativet är att fira denna högtid med vänner och familj ute på den svenska landsbygden.

När är det midsommar? Något som är väldigt viktigt att ha koll på innan man börjar planera midsommarfirandet är när det faktiskt är midsommar. Midsommar infaller alltid den sista Fredagen i Juni. Alltså Fredagen vecka 25. Datumet för denna dag kan alltså variera.


Hur man fixar det perfekta midsommarfirandet

I denna guide kommer vi att gå igenom några punkter som garanterat kommer att ta dig närmre ett perfekt midsommarfirande. Det är inte svårt att fixa och med denna guide behöver du inte fundera så mycket själv.

Gäster
För att din midsommarfest ska bli så bra som möjligt så gäller det först och främst att bjuda in rätt folk. Hur många man är spelar egentligen ingen roll så länge man är i gott och härligt sällskap.

Plats
Vart ska ni ha midsommarfirandet? Hur ligger det i förhållande till bussar och andra transportmedel? Kanske dina gäster behöver sova över? Då måste ni först och främst se till att det finns sovplats till alla.

Lekar och aktiviteter
Steg nummer tre är att fixa de absolut roligaste midsommar aktiviteterna! Nedan finner ni förslag på roliga midsommar lekar:

  • Hoppa säck
  • Musik Quiz
  • Tipspromenad
  • Sänka skepp

För mer tips på roliga lekar så kan du besöka sidan för våra Partylekar

Mat och Dryck
Bland det bästa med midsommar är ju all den goda mat och dryck man får förtära under dagen och kvällen. Det bästa är om alla talas vid innan om vilken mat var och än ska ta med till kalaset. Se även till att det finns gott om alternativ till de som har specialkost. Det kan handla om allergier, gäster som är veganer, de som inte gillar fisk med mera. 

Tillbehör
Ett tips är att servera allt på papptallrikar och i plastglas. På så sätt så slipper ni disken dagen efter och kan istället slänga allt i soppåsar. Glöm heller inte tillbehör som partytält (om ni ska sitta ute). Vi vet nog alla hur det svenska midsommarvädret brukar se ut. Införskaffa även i myggnät och myggljus. Det är få saker som kan vara så irriterande som att bli myggbiten en hel kväll när man försöker ha det trevligt. 

Midsommarsnaps

På bolaget finns det massor av goda snapsar att välja mellan inför midsommarfirandet. Men vill man verkligen imponera på sina gäster så kan man göra egen snaps med spännande smaker.