snapsvisor midsommar
Snapsvisor

Snapsvisor för nybörjare

Nu börjar vi snart närma oss en av Sveriges absolut bästa högtider, nämligen midsommar. Det är med andra ord hög tid att dela med sig av några favoriter på snapsvise fronten. Vi har googlat runt och plockat ut tre stycken favoriter som vi tycker står ut lite extra men som samtidigt är väldigt simpla och därför lätta att komma ihåg. Vi kan kalla dem snapsvisor för nybörjare. 

1. Midnatt snart

Melodi: Midnatt råder tyst det är i husen…

Midnatt råder
snart om några timmar
några timmar.
Snapsen ner i
torra halsen simmar
snapsen simmar.
Tick tack, tick tack,
ticke ticke, tick tack
tick, tick, Tack

2. Min sup den har sin fyllning

Melodi: Min hatt den har tre kanter

Min sup den har sin fyllning,
sin fyllning har min sup.
o har den ej nån fyllning,
så e de ej min sup.

3. Lille sup

Melodi: Lille katt

Lille sup, lille sup,
lille söte supen
nu ska du, nu ska du,
ner igenom strupen

Så nu är det bara att börja öva så kommer dessa att sitta som ett smäck redan långt innan midsommar. Vi kommer självklart uppdatera med mer avancerade snapsvisor senare. Och självklart visor som passar de som har främmande från utlandet och vill visa hur en äkta svensk midsommar går till.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *