Har du spelat Cards Against Humanity tidigare? Då är du säkert väl medveten om hur hysteriskt roligt det kan bli, om man spelar med rätt människor. Men hur skulle man kunna göra detta redan näst intill perfekta spel ännu roligare? Jo genom att addera in lite dryck i leken. 

Cards against humanity regler är redan väldigt lätta. I spelboxen så finner du både svarta och vita kort. Varje spelare ska tilldelas 10 stycken vita kort och sedan lägga resterande av de vita korten i en hög på bordet. De svarta korten ska också ligga i en hög på bordet. 

Den som börjar spelet ska sedan dra ett av de svarta korten och läsa högt vad det står. De andra spelarna ska sedan välja vilket av de kort som de har på sin hand som passar bäst in som svar (ibland kan det vara två kort som ska väljas). 

När du valt ut det roligaste svaret du kan komma på så lägger ni korten nedåtvända på bordet och den som läste upp det svarta ska sedan läsa upp allas svar. Det är dock viktigt att svaren blandas först så att allt sker anonymt. Den som drog det svarta kortet och läste upp alla svar ska sedan välja sitt favoritsvar. Den som lagt det kortet tillkännager sig och får poäng. 

Turen går över till nästa person som drar ett nytt svart kort och läser upp. Glöm inte bort att alla spelare alltid ska ha 10 kort på handen. Efter varje runda så behöver alla spelare alltså dra ett nytt kort. 

Spelreglerna i korthet

Här kan man sedan välja en av tre regler:

  1. Låt den som vinner varje runda bli belönad med ett visst antal klunkar eller en shot. Vill man ta det lite lugnare så kan man köra att så fort varje spelare lyckats samla på sig (exempelvis) tre kort så får den dricka.
  2. Vinnaren av varje runda får välja valfri spelare som ska dricka. Tänk dock på att dela ut klunkarna någorlunda rättvist så att det inte bara är en stackare som ständigt får dricka. Det blir inte så kul i slutändan.
  3. Alla spelare som förlorar och inte får något poäng vid varje runda får dricka en klunk. 

Ett redan hysteriskt roligt spel kan alltså kryddas till lite extra under förfestkvällen. Och det bästa av allt är att detta spel kommer med flera olika expansioner vilket betyder att man kan fylla på med nya roliga frågor och svar hela tiden!

Du hittar grundspelet och flera roliga expansioner här!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Om oss

Rolig Fakta

Snapsens historia

© 2023  Nu tar vi den